Afirmatia Zilei

"The treasure that you are seeking is inside you." ~ Tom Kenyon

joi, 8 mai 2014

Îmbrăţişări vindecătoare



De ce este îmbrăţişarea un instrument vindecător atât de eficient?

Imi place ce spune Osho:: “Pânã nu demult credeam cã luciditatea, inteligenţa şi autoanaliza sunt principalele instrumente vindecãtoare, dar ele nu înseamnã nimic prin comparaţie cu îmbrãţişarea.Omul simte nevoia sã fie dorit. Aceasta este una din principalele nevoi ale fiinţei umane. Dacã nu se simte iubit, omul începe sã moarã. Dacã simte cã viaţa sa nu conteazã pentru nimeni, ea îşi pierde semnificaţia chiar pentru el însuşi. De aceea, iubirea este cea mai mare terapie posibilã. Lumea are nevoie de terapie tocmai pentru cã îi lipseşte iubirea.”

Când dai o îmbrăţişare, dă o îmbrăţişare vie, curată şi transmite sentimente pozitive, de compasiune, de empatie, alinare si căldură. Dacă celalalt trăieşte sentimente negative, ridică-ţi inima, ca să nu le primeşti, dar să îi poţi umple crăpăturile inimii cu iubire şi uite aşa îmbrăţişarea se transformă într-o îmbrăţişare vindecătoare. 
Avem nevoie de 10 secunde de îmbrăţişare sinceră pentru eliberarea hormonului fericirii, şi scăderea hormonului stresului - oxitocina, astfel ne scade presiunea sângelui, ne energizăm şi se ameliorează inclusiv depresia uşoară.

De ce este atât de uşor să îmbrăţişam copiii mici? Să fie datorită faptului că sunt atât de puri, autentici, fără măşti, iubesc cu toata inima, iubesc fără judecată şi fără etichete.



De ce cateodată ne este greu să îmbrăţişăm pe cineva? Ne oglindim in emotii negative, in supărări şi refuzăm să ne uităm la frumuseţea interioară a celui din faţa noastră.

Maestrul Omraam ne atrage atenţia  asupra îmbrăţişarii reci şi din obişnuinţă.
"De dimineață și până seara oamenii se întâlnesc și se salută, dar o fac de cele mai multe ori în mod mecanic, neglijent. Chiar și în familii, chiar și în cupluri...Priviți: soțul își îmbrățișează soția când pleacă la servici: „La revedere draga mea. – La revedere dragul meu...” Dar ce există în îmbrățișarea lor? Deseori, nimic. Ei se îmbrățișează din obișnuință. După un minut ei au și uitat. Atunci, nu mai merită să o faci. Dacă îți îmbrățișezi soțul sau soția, o faci pentru a-i oferi un sprijin, ceva viu. Care sunt însă cuplurile care se gândesc la așa ceva? Iată-l acum pe soț întors acasă după o zi de lucru. Ziua a fost grea, el este plin de griji, contrariat, nimic nu a mers așa cum a sperat; el își îmbrățișează din nou soția fără să realizeze că îi comunică ceva greu și obscur din sinea sa. Iar soți sa, care l-a primit, i-l va înapoia în mod inconștient. Da, bărbații și femeile fac fără încetare schimburi între ei în cupluri, dar ce sunt aceste schimburi? Nu este interzis să te îmbrățișezi, dar trebuie cel puțin să te străduiești să transmiți mereu ceva bun celei sau celui pe care îl îmbrățișezi." Omraam Mikhaël Aïvanhov

  
Pe cine ai îmbrăţişat azi? Cui i-ai adus soare si bucurie azi?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu